Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła swoje zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa. Pestki dyni zawierają znaczne ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwas linolowy, witaminy z grupy B, witaminy A, C, D i E, ponadto magnez, fosfor i cynk. Witaminy zawarte w pestkach dyni wzmacniają ściany komórkowe, usprawniają działanie systemu nerwowego, ułatwiają koncentrację, przyspieszają przekazywanie impulsów w obrębie tkanki mózgowej, jak również pomagają ustabilizować ciśnienie krwi na prawidłowym poziomie oraz uregulować poziom cholesterolu. Firma PAK. Masa netto: 100g.
Pestki dyni suszone w łupinie 100g PAK
3,65 zł brutto
Suszone pestki dyni w łupinie. Firma PAK, 100g.
Na stanie: 30 w magazynie