Makaron Lubella muszelki morskie 400 g
Makaron Polskiej firmy Lubella o rodzaju muszelki morskie i wadze 400 g.
Sposób przygotowania normalnie gotować 8 minut al dente 6 minut.
Lubella to najlepsze ze zbóż tradycja od 1881 r.
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 litr posolonej wody.
Następnie odcedzić.
Skład: mąka makaronowa: pszenna.
Może zawierać soję.
Współpracujemy z Polskim Rolnikiem.
Posiadamy sześć etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Makaron muszelki morskie z kurczakiem i szpinakiem.
Składniki:
1. Makaron Lubella muszelki morskie 200 g.
2. Pierś z kurczaka 300 g.
3. Mała czerwona cebula jedna sztuka.
4. Śmietana 30% 200 ml.
Dodatkowo:
a. Sól.
b. Pieprz.
c. Słodka papryka.
d. Gałka muszkatołową.
e. Oliwa do smażenia.
Ilość proporcji: 2.
Czas przygotowania 30 minut.
Sposób przygotowania:
A. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odcedzając zostaw 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu.
B. Przygotuj dodatki.
Mięso kurczaka pokrój ja w kostkę.
Dopraw solą, pieprzem, szczyptą słodkiej papryki i podsmaż na oliwie razem z cebulą.
Dodaj świeży szpinaki smaż przez około3-4 minuty, do momentu aż zwiędnie.
Na koniec dodaj śmietanę i wodę z gotowania makaronu.
Całość zagotuj i dopraw gałką muszkatołową.
C. Połącz i ciesz się smakiem.
Makaron wymieszaj z gorącym sosem.
Życzymy smacznego 😉
Mamy w ofercie też inne ciekawe kategorie a w nich interesujące produkty:
Zapraszamy do odwiedzenia, obserwowania i polubienia naszego fanpage.