Groch łuskany połówki
Sposób przygotowania:
Grochówka
Groch (250 g.) zalać zimna woda i odstawić do namoczenia (minimum 4 godziny ). Następnie zagotować, wymienić wodę i ugotować na wolnym ogniu. Boczek (300 g. )pokroić w kostkę wrzucić do garnka.
Podsmażyć. Dorzucić kiełbasę (300 g. ), tez pokrojona w kostkę . Dodać marchew pokrojona w kostkę, pietruszkę, mały, seler, Dorzucić pokrojona w kostkę pietruszkę, lamy seler.
Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalać woda. Wymiesza i podgotować. Przyprawić majerankiem oraz papryka.
Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Wymieszać. Wrzucić ugotowany groch wraz z woda.
Na patelni roztopić smalec. Wsypać make , rozprowadzić.
Gdy zacznie się ozłoci, wlać trochę zupy wymieszać przelać do garnka.
Doprawić sola i pieprzem do smaku. Podawać z pajda wiejskiego chleba.
Informacje dla alergików:
Produkt może zawierać gluten pochodzenia zbożowego oraz łubin, sezam, orzeszki, ziemne i inne orzechy.
Najlepiej spożyć przed końcem:
Kraj pochodzenia Ukraina. Nr. partii. 07 2024 A5
Przechowywać w pomieszczeniach, suchym, przewiewnych, nie nasłonecznionych, wolnych od zapachów obcych
Najlepiej spożyć przed: 07 2024 A5
Data nadrukowana na wierzchu opakowania jest jednocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej.
Mamy w ofercie też inne ciekawe kategorie a w nich interesujące produkty:
Zapraszamy do odwiedzenia, obserwowania i polubienia naszego fanpage.