Makaron Lubella kokardki 400 g
Makaron Polskiej firmy Lubella o rodzaju kokardki i wadze 400 g.
Sposób przygotowania normalnie gotować 10 minut al dente 8 minut.
Lubella to najlepsze ze zbóż tradycja od 1881 r.
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 litr posolonej wody.
Wrzuć makaron, gotuj 7-9 minut, od czasu do czasu mieszając.
Następnie odcedzić.
Skład: mąka makaronowa: pszenna.
Może zawierać soję.
Współpracujemy z Polskim Rolnikiem.
Posiadamy sześć etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Makaron kokardki z cukiniom i serem pleśniowym.
Składniki:
1. Makaron Lubella kokardki 200 g.
2. Cukinia 0,5 szt.
3. Ser pleśniowy (ok 100 g – 120 g).
4. Pół słoika Czerwonego Pesto Łowicz lub samodzielnie przygotowanie pesto ze składników podanych poniżej.
* Pół słoika suszonych pomidorów w oleju (razem z olejem).
* Parmezan lub inny twardy ser 100 g.
* Garść pestek lub orzeszków
* Jeden ząbek czosnku.
* Szczypta parmezanu.
Ilość proporcji: 2.
Czas przygotowania 20 minut.
Sposób przygotowania:
A. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
B. Cukinię pokrój w szerokie plastry skrobaczką do warzyw i sparz wodzie z gotowania makaronu.
Ser pleśniowy nasmaruj oliwą i griluj z obu stron na złoty kolor.
Wykorzystaj gotowe pesto lub przygotuj samodzielnie.
Składniki na pesto zblenduj na jednolitą masę.
W razie potrzeb dodaj więcej oleju z pomidorów.
C. Połącz i ciesz się smakiem.
Przygotowane pesto lub kupione wymieszać ze świeżo ugotowanym makaronem, serwuj z cukinią i serem.
Życzymy smacznego 😉
Mamy w ofercie też inne ciekawe kategorie a w nich interesujące produkty:
Zapraszamy do odwiedzenia, obserwowania i polubienia naszego fanpage.