Makaron Lubella muszelki 400 g
Makaron Polskiej firmy Lubella o rodzaju muszelki i wadze 400 g.
Sposób przygotowania normalnie gotować 7 minut al dente 5 minut.
Lubella to najlepsze ze zbóż tradycja od 1881 r.
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 litr posolonej wody.
Następnie odcedzić.
Skład: mąka makaronowa: pszenna.
Może zawierać soję.
Współpracujemy z Polskim Rolnikiem.
Posiadamy sześć etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Makaron muszelki z ogórkiem, awokado i granatem.
Składniki:
1. Makaron Lubella muszelki 200 g.
2. Jeden ogórek.
3. Jeden awokado.
4. Pół owocu granatu.
Dessing:
5. Trzy łyżki oliwy z oliwek.
6. Jedna łyżka soku z cytryny lub limonki.
7. Cztery – pięć listków bazylii.
8. Łyżka miodu.
9. Sól i pieprz.
10. Dodatkowy liść bazylii do dekoracji.
Ilość proporcji: 2.
Czas przygotowania 15 minut.
Sposób przygotowania:
A. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
B. Ogórki umyj i pokrój w półplasterki.
Obrane awokado pokrój w plastry.
Składniki dessingu zmiksuj, dopraw solą i pieprzem.
C. Połącz i ciesz się smakiem.
Makaron wymieszaj z ogórkiem i awokado.
Sałatkę polej dessingiem posyp pestkami granatu.
Całość udekoruj bazylią.
Życzymy smacznego 😉
Mamy w ofercie też inne ciekawe kategorie a w nich interesujące produkty:
Zapraszamy do odwiedzenia, obserwowania i polubienia naszego fanpage.