Makaron Lubella pióra 400 g
Makaron Polskiej firmy Lubella o rodzaju pióra i wadze 400 g.
Sposób przygotowania normalnie gotować 10 minut al dente 8 minut.
Lubella to najlepsze ze zbóż tradycja od 1881 r.
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 litr posolonej wody.
Następnie odcedzić.
Skład: mąka makaronowa: pszenna.
Może zawierać soję.
Współpracujemy z Polskim Rolnikiem.
Posiadamy sześć etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Makaron pióra ze szpinakiem i kukurydzą.
Składniki:
1. Makaron Lubella pióra 200 g.
2. Kukurydza 200 g.
3. Szpinak baby świeży garść.
4. Szklanka sosu pomidorowego Łowicz lub szklanka passaty pomidorowej + zioła prowansalskie + sól i pieprz.
Ilość proporcji: 2.
Czas przygotowania 20 minut.
Sposób przygotowania:
A. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
B. Przygotuj sos – passatę pomidorowa dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi lub wykorzystaj gotowy sos ze słoika.
C. Połącz i ciesz się smakiem.
Kukurydzę wymieszaj z makaronem, szpinakiem i sosem.
Życzymy smacznego 😉
Mamy w ofercie też inne ciekawe kategorie a w nich interesujące produkty:
Zapraszamy do odwiedzenia, obserwowania i polubienia naszego fanpage.