Chrzan tarty domowy 180g W. T.
Chrzan tarty domowy 180g Wyrób Tradycyjny to chrzan tarty w domowy sposób zapakowany w słoiczek o pojemności 200 ml i zawartości 180 g.200
Składniki:
a. Korzeń chrzanu (75%).
b. Woda.
c. Cukier.
d. Sól.
e. Kwasek cytrynowy. Firma
f. Zawartość netto: 180g.
Chrzan ma silne działanie niszczące grzyby, bakterie, a także wirusy. To dlatego jest zalecany w przeziębieniach, chorobach takich jak zapalenie oskrzeli, chroniczny katar i uciążliwy kaszel. Chrzan działa bardzo silnie wykrztuśnie, w chorobach, gdzie występuje kaszel.
Właściwości i cechy chrzanu:
Chrzan znany jest ze swojej działalności antynowotworowej.
Pomaga w dolegliwości trawienne, na przeziębienie (katar, kaszel, przeziębienie, zatoki oraz niestrawność).
Pomaga również w bolo kręgosłupa i reumatycznym. W przypadku piegów pomaga w rozjaśnieniu piegów.
Chrzan używa się jako dodatek do mięs, kanapek, jaj, ogórków kiszonych.
Chrzan można używać jako składnik sosów, sałatek.
Często używany jest jako składnik do (sałatki z chrzanem).
Chrzan jest jednym z najbardziej ulubionych pikantnych składników do wędzenia mięsa.
Chrzan ma swój charakterystyczny smak.
Spożywany jest w niewielkich ilościach.
Chrzan ma niski indeks glikemiczny.
Zwykła porcja jest bardzo niskokaloryczna.
Zawiera kilka cennych składników.
I tak np. jedna łyżka chrzanu, ważąca około 15 gramów, zawiera w przybliżeniu 7 kcal.
W analogicznej ilości chrzan zawiera:
a. 0,2 g białka
b. 0,1 g tłuszczu
c. 1,7g węglowodanów
d. 0,5 g błonnika.
Podczas zakupu chrzanu polecamy kupować korzenno jasno kremowym zabarwieniu niezdrewniałych części. Chrzan można obrać a potem zetrzeć, ugotować, zmiksować i jak sobie rzeczy.
To warzywo przyprawowe o wyraźnym smaku.
Używa się zwykle niewielkie ilości.
Mamy w ofercie też inne ciekawe kategorie a w nich interesujące produkty:
Zapraszamy do odwiedzenia, obserwowania i polubienia naszego fanpage.