Makaron Lubella świderki 400 g
Makaron Polskiej firmy Lubella o rodzaju świderki i wadze 400 g.
Sposób przygotowania normalnie gotować 8 minut al dente 6 minut.
Lubella to najlepsze ze zbóż tradycja od 1881 r.
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 litr posolonej wody.
Następnie odcedzić.
Skład: mąka makaronowa: pszenna.
Może zawierać soję.
Współpracujemy z Polskim Rolnikiem.
Posiadamy sześć etapów kontroli, od ziarenka do paczki.
Mielimy zboże we własnym młynie.
Łączymy pasję z doświadczeniem.
Makaron świderki z indykiem mozzarella i pomidorami.
Składniki:
1. Makaron Lubella świderki 200 g.
2. Mięso z indyka 200 g.
3. Ser mozzarella ok. 200 g.
4. Pomidor czerwone koktajlowe 100 g.
5. Zielone pesto trzy łyżki.
Dodatkowo:
a. Dwie łyżki oleju.
b. Łyżka oliwy.
c. Liście świeżej bazylii do ozdoby.
Ilość proporcji: 2.
Czas przygotowania 15 minut.
Sposób przygotowania:
A. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
B. Piersi z indyka natrzyj olejem.
Zgrilluj na rozgrzanej patelni. Następnie pokrój ja w kostkę.
C. Połącz i ciesz się smakiem.
Ugotowany makaron wymieszaj z pokrojonym indykiem, odsączoną z zalewy mozzarellą i pomidorkami.
Jeśli lubisz dodaj pesto i wymieszaj.
Całość skrop oliwa i udekoruj listkami świeżej bazylii.
Życzymy smacznego 😉
Mamy w ofercie też inne ciekawe kategorie a w nich interesujące produkty:
Zapraszamy do odwiedzenia, obserwowania i polubienia naszego fanpage.